De beste sloten voor uw hekwerk

De beste sloten voor uw hekwerk

Heeft u een hek om uw terrein staan om ongenodigde gasten te weren? Dan is het zaak dat u dit hekwerk voorziet van een gedegen beveiliging. Een goede manier om uw hek te beveiligen, is met behulp van een slot. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten sloten op de markt en dat maakt het lastig om een keuze te maken voor een slot om uw hekwerk mee te beveiligen. Hoofdzakelijk wordt onderscheid gemaakt tussen manuele en elektrische sloten In onderstaande tekst worden deze twee soorten sloten verder toegelicht.

Manuele sloten

Manuele sloten zijn eigenlijk de meeste simpele sloten om uw hekwerk mee te beveiligen. Deze sloten kunt u eventueel zelf plaatsen om uw hekwerk van een gedegen beveiliging te voorzien. U kunt bij manuele sloten onder meer denken aan een hangslot of een simpel cilinderslot. Het nadeel van manuele sloten is dat ze over het algemeen vrij makkelijk te forceren zijn. Een hangslot kan doorgeknipt worden en bij een cilinderslot kan de cilinder uit het slot getrokken worden met behulp van de inbraakmethode kerntrekken. Voordeel van manuele sloten is dat ze over het algemeen redelijk goedkoop zijn.

Elektrische sloten

Wilt u een goede beveiliging van uw terrein? Dan doet u er goed aan om de toegangspoort van uw hekwerk te beveiligen met een elektrisch slot. Elektrische sloten hebben als grote voordeel dat ze alleen geopend kunnen worden door personen die het terrein mogen betreden. Een elektrisch slot is over het algemeen enkel te openen met behulp van een code. Beschikt u niet over de code? Dan kunt u het slot ook niet openen. Uw terrein wordt met een elektrisch slot dus een stuk beter beveiligd dan met een manueel slot. In vergelijking met manuele sloten zijn elektrische sloten een stuk duurder. Daarbij komt dat het installeren complex is en er vaak een professionele slotenmaker aan te pas moet komen. Hij kan uw elektrische slot niet alleen op de juiste wijze bevestigen, maar er ook voor zorgen dat het slot naar behoren werkt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *