Mijn tuininspiratie

Mijn tuininspiratie

De ruimte van een tuin geeft je tal aan mogelijkheden. Wat voor bloemetjes en plantjes je erin gaat zetten. Hoe je het inricht met tuinmeubelen. Wat er op de grond ligt en welke extra’s je er in wil hebben. Kortom, er is ontzettend veel te kiezen. Wil je je tuin opnieuw inrichten, dan is het goed om eens wat tuininspiratie op te doen. Deze inspiratie kun je vinden in programma’s als Robs grote verbouwing, maar op diverse websites is een heleboel inspiratie op te doen. Dit is leuk omdat je door extra veel research te doen een beter beeld krijgt van wat je echt graag wil.

Tips voor de tuin

tuininspiratie

Hoe je het beste een moestuintje kunt maken, wat de beste manier is om een rozenstruik te laten groeien en wanneer het tijd is om te oogsten, dit zijn allemaal dingen die je te weten komt op www.tuinvanwilma.nl. Een site vol tips om de tuin ieder jaar weer mooi in bloei te zien staan. www.garden-and-flowers.nl/tuinblog.html is ook een website waar je inspiratie op kunt doen. Je kunt er een beplantingsplan maken, alles vinden over kleurencombinaties, en mooie voorbeelden zien van diverse tuinen.

Bepaal de functie

Voordat je aan de slag gaat met het inrichten van je tuin, is het handig om de functie te bepalen. Waarvoor wil je je tuin gebruiken? Wordt het een plek waar je echt lekker in de aarde wil froeten. En wil je straks gaan koken met je eigen geoogste groenten? Dan heb je een vruchtbare grond nodig. Wil je juist een tuin om te relaxen? Dan is een mooi plekje om te zitten voldoende. De rustgevende sfeer benadruk je dan extra met mooie bloemen en planten. Als je jonge kinderen hebt, leg je waarschijnlijk geen tegels op de grond. Gras voldoet dan prima. Maar als je niet veel aan de grond wil hoeven doen, zijn tegels wel een uitkomst. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte betegelen, en niet de hele tuin.

Hou het natuurlijk

Probeer de tuin zo natuurlijk mogelijk te houden. Dit klinkt misschien gek, want je bent toch immers in de natuur? Maar veel tuinen staan helemaal vol met kunststof en plastic dingen. Dit in combinatie met een onnatuurlijke grond, dat is gewoon zonde van de tuin. Je kunt natuurlijk wel plastic tuinmeubelen plaatsen, maar hoe meer natuurlijk materiaal je gebruikt, hoe beter het in de omgeving past. Houten meubels doen het altijd goed. Ze kleuren ook mooi mee door de weersomstandigheden, en gaan er alleen maar mooier uitzien.

Zoveel keus

Je kunt ontzettend veel tuininspiratie opdoen op tv, internet en door simpelweg rond te kijken in je buurt. Als je specifieke mooie bloemen of planten zoekt, kun je tevens naar een van de beroemde tuinen gaan. Je kunt hier namelijk ook veel leren over de planten. Zo kun je in Utrecht kijken bij de Botanische tuinen, waar je de mooiste planten vind die overal ter wereld vandaan komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *