Voor welk hekwerk gaat u?

Voor welk hekwerk gaat u?

Welk hekwerk is het meest geschikt voor u?

De belangrijkste vraag bij het kiezen van een hekwerk voor rondom uw tuin is wel wat de functie van het hekwerk moet zijn.Gaat het hier om een duidelijke afscheiding om uw huisdieren binnen het terrein te houden? Voor beveiliging van uw woning of puur ter decoratie en verfraaiing van uw tuin? Er zijn verschillende soorten hekwerken die per situatie het meest geschikt zijn.

Gaashekwerk

Gaashekwerk is van alle soorten omheining de goedkoopste oplossing en erg functioneel.Het is relatief makkelijk neer te zetten door om de aantal meter een houten paal in de grond te zetten en het gaas eraan te verbinden. Ideaal om huisdieren in de tuin te houden, of juist uit uw tuin als u bijvoorbeeld vlakbij een losloop gebied voor honden woont.
Omdat een hekwerk van gaas niet de mooiste manier van omheinen is, wordt deze oplossing ook vaak gebruikt om te dienen als steun voor klimplanten of het plaatsten van struiken ertegenaan . Als het gaaswerk volledig begroeid is, heeft u een natuurlijke afrastering die toch erg stevig is door het gaaswerk wat eronder zit.En als u kiest voor een plant die het hele jaar groen blijft, heeft u een permanent mooie groene afbakening.

Houten hekwerk

Houten hekken zijn wat landelijker om te zien en kunnen helemaal opgaan in hun omgeving.Zeker als deze een zeer groene tuin omheinen. Houdt u er wel rekening mee dat een houten hekwerk onderhoud vergt. Door het hout regelmatig te beitsen of te verven,is de levensduur van het hekwerk aanzienlijk langer. Geïmpregneerd hout heeft al een behandeling gehad en heeft minder tot geen onderhoud meer nodig.

Spijlenhekwerk of Sierhekwerk

Een hekwerk wat gemaakt is van spijlen is veruit het stevigste hekwerk wat u kunt kiezen en wordt daarom veelal gebruikt voor het beveiligen van uw grond of (bedrijven)terrein.Maar dit hekwerk is er ook in een lagere variant om bijvoorbeeld de voortuin mee te omheinen.

Vroeger werd het gemaakt van gietijzer, maar tegenwoordig kan men het ook in andere materialen krijgen zoals staal. De traditionele spijlen zijn recht toe- recht aan,maar u kunt er ook voor kiezen om de spijlen in een andere vorm te laten buigen en er een echt sierhekwerk van te maken.Er zijn vele verschillende soorten sierhekwerken te vinden die bij iedere tuin weer een andere uitstraling zal geven.
Dit hekwerk wordt na vervaardiging gecoat en eventueel verzonken in een bad van zink waardoor het onderhoudsvrij is.

Kortom, veel keuzemogelijkheden afhankelijk van het doel van het hekwerk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *