Vuurtafels: de trend naar gezelligheid zet zich door

Vuurtafels: de trend naar gezelligheid zet zich door

De tuin wordt een deel van onze leefruimte. We willen naar buiten, de natuur voelen en ruiken. Van zodra het weer het toelaat, zitten we met de hele familie buiten te genieten. Vuurtafels doen aan deze trend graag mee. Niet alleen overdag, maar ook in de latere frisse uurtjes willen we nog op het terras kunnen zitten. Organiseren we een etentje, dan willen we niet dat één persoon staat te koken of te BBQ’en. Neen, we willen met z’n allen rond een gezellige tafel zitten. Vuurtafels zijn hier dé ideale oplossing voor. En als het dan toch tijd wordt om naar binnen te gaan zijn er altijd nog schemerlampjes die het gezellig maken!

 

Wat is dan precies een vuurtafel?

 

Een vuurtafel kan je omschrijven als een gewone tafel waarin een haard ingebouwd is. Het vuur brandt in het midden van de tafel en je kan er dus rond zitten. Je kan je vuurtafel tevens ombouwen tot een grill of een barbecue, wat het geheel extra mogelijkheden geeft. Het voordeel van vuurtafels is vooral dat ze mobiel zijn. Je kan ze in de zomer buiten zetten. In de winter kan je er in huis van genieten.

 

Voor welke vuurtafel kies je het best?

 

Er zijn heel wat soorten en types van vuurtafels. Vooreerst heb je vuurtafels op gas en met hout. Dezelfde voor- en nadelen van een open haard, spelen hier ook. Tafels op gas brengen niet zoveel stof mee en je hoeft geen hout aan te sleuren. Daarnaast zijn vuurtjes op hout toch wel iets echter en gezelliger. Verder heb je tafels in alle groottes. En natuurlijk zijn er dure en goedkopere tafels. Het is dus aan jou om goed na te denken welke sfeer je precies met je tafel wil creëren. En wist je ook dat je dergelijke vuurtafel zelf kan maken? Je kan in de handel het vuurelement apart kopen, en zelf je tafel errond bouwen. Dan pas heb je een uniek stuk in huis!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *